2010. október 13., szerda

2 RÉSZ:VILLÁMCSAPÁS TRÉNING:5 PERC KÖZÖS GONDOLKODÁS VÁLLALKOZÁSOD SIKERÉÉRT.


Ha elolvasod, megérted, válaszolni akarsz rá…
Teljesen megváltozik a napod, a gondolkodásod

Kérdezd meg magadtól! 

Kérdés:
Miért nagyszerű dolog Vállalkozónak lenni?


Nyilván erre a kérdésre ahány ember, annyi válasz. Ismerjük az előnyöket, hátrányokat. Ki ezért, ki azért lett vállalkozó. Van, aki kényszerből és van, aki meggyőződésből. 
De az a tapasztalatom, hogy nagyon sokszor, nagyon sokan elfelejtjük a vállalkozásunk lehetőségeit, céljait.
Pénzt akarok keresni – mondhatnád. 
Igen. Természetes, hogy az ember úgy gondolja, a tisztességesen elvégzett munkáért tisztességes fizetség jár. Egyetértek. Én azonban ebben az 5 percben egy kicsit „magasztosabb” dolgokra fogom irányítani a figyelmet.
Mire is gondolok?

 Lehetőségre
Igen a meggazdagodáshoz is, de most bocsi nem arra gondolok.
Én a következőkre gondolok:

  Lehetőség, hogy megmutasd ország-világnak a képességeidet, a tehetségedet, rátermettségedet, találékonyságodat, alkalmazkodó, kudarctűrő képességedet, jövőbelátásodat, emberségedet stb. Testet ölthet az igazi lényed, az igazi tehetséged, a benned lévő Teremtő, Alkotó erő. Örökre beírhatod magad az ügyfeleid történelmébe. Persze minden területnek más-és más a lehetősége, de mindegyiknek van.
Ez jó dolog?

  Lehetőség, hogy szerényebb képességű embertársaid számára munkahelyeket teremts! Ez talán a legnagyobb dolog, ami létezik. Kenyérkeresésre biztosítasz lehetőséget. Gondolj arra, hogy a Te segítségeddel tud a család télen fűteni, bőségesen megvacsorázni, nyáron nyaralni. A Te segítségeddel tudja a kollégád elvinni a gyerekeket a vidámparkba. A Te segítségeddel tud gyermekei számára Örökre Emlékezetes karácsonyt teremteni. Ebbe bele gondoltál már? A Te szaktudásod, elhivatottságod teremt meleg otthont az emberek és a gyermekeik számára…és akkor a háziállatokról nem is beszéltem…
 Ez jó dolog?
 Lehetőség, hogy te általad jöjjenek létre Új dolgok, tárgyak, szolgáltatások, melyek emberek százainak, ezreinek oldja meg a problémáját legyen az bármilyen jellegű.

Talán elég ennyi, de ha mégsem…

Lehetőséget teremthetsz a saját gyermekeid számára, hogy olyan helyeken tanuljanak, amit sok embertársunk, csak egy-két éves fizetéséből tudna kifizetni.
Lehetőséget teremthetsz arra is, hogy házastársad legmerészebb álmait valóra váltsd. Nem egyszerű érzés az, amikor bekötött szemmel vezeted oda és a kellő pillanatban, leveszed a szeméről a kötést…Nézd meg az arcát és emlékezz rá örökké. Mindig erőt fog adni.

Befejező gondolat

Ilyen és ehhez hasonló élményekhez segíthet hozzá, ha meg tudod valósítani az elképzeléseidet.

„Ezen a földön nincs biztonság:
csak Lehetőség van!
Douglas MacArthur”

...A Lehetőség…